Podstawy gastronomii. Od żywności do turystyki kulinarnej
Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, PWE |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 404 s. |
Wymiar: | 162x237 mm |
EAN: | 9788320822748 |
ISBN: | 978-83-2082-274-8 |
Data: | 2017-02-03 |
Opis książki:
Usługi gastronomiczne są ważną częścią sektora usług. Autorzy przedstawili m.in. krótką historię gastronomii, istotę gastronomii i usługi gastronomicznej, pojęcia stosowane w gastronomii, podstawowe wyposażenie placówki gastronomicznej, produkt gastronomiczny i jego atrakcyjność turystyczną, rolę promocji informacji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii.
Książka jest przeznaczona głównie dla studentów kierunków turystycznych, hotelarskich, technicznych 9technologia żywności) i rolniczych (technologia żywności, żywienie człowieka, agroturystyka), uczniów szkół policealnych i uczestników szkoleń o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim. Książka z pewnością zainteresuje również właścicieli i zarządzających placówkami gastronomicznymi.
Książka "Podstawy gastronomii. Od żywności do turystyki kulinarnej" - Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak - oprawa twarda - Wydawnictwo Polskie Ekonomiczne, PWE. Książka posiada 404 stron i została wydana w 2017 r. Cena 61.03 zł. Zapraszamy na zakupy!