pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Podstawy gastronomii. Od żywności do turystyki kulinarnej

Dane szczegółowe:
Wydawca: Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, PWE
Rok wyd.: 2017
Oprawa: twarda
Ilość stron: 404 s.
Wymiar: 162x237 mm
EAN: 9788320822748
ISBN: 978-83-2082-274-8
Data: 2017-02-03
61.03 
Ostatni egzemplarz! pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Usługi gastronomiczne są ważną częścią sektora usług. Autorzy przedstawili m.in. krótką historię gastronomii, istotę gastronomii i usługi gastronomicznej, pojęcia stosowane w gastronomii, podstawowe wyposażenie placówki gastronomicznej, produkt gastronomiczny i jego atrakcyjność turystyczną, rolę promocji informacji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii.

Książka jest przeznaczona głównie dla studentów kierunków turystycznych, hotelarskich, technicznych 9technologia żywności) i rolniczych (technologia żywności, żywienie człowieka, agroturystyka), uczniów szkół policealnych i uczestników szkoleń o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim. Książka z pewnością zainteresuje również właścicieli i zarządzających placówkami gastronomicznymi.

Książka "Podstawy gastronomii. Od żywności do turystyki kulinarnej" - Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak - oprawa twarda - Wydawnictwo Polskie Ekonomiczne, PWE. Książka posiada 404 stron i została wydana w 2017 r. Cena 61.03 zł. Zapraszamy na zakupy!