Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bauer-Weltbild Media (KDC) |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788325800765 |
ISBN: | 978-83-2580-076-5 |
Data: | 2009-03-27 |
Opis książki:
Autorka, amerykańska specjalistka od słodkich wypieków, ujawnia wszystkie sekrety ozdabiania i atrakcyjnego podawania tortowych slodkości! Obejmuje takie zagadnienia, jak niezbędne wyposażenie, wykładanie form, przepisy na pyszne ciasta (m.in. przepisy odpowiednie dla osób cierpiących na alergie i nietolerancje pokarmowe) oraz instrukcje krok po kroku, jak dekorować ciasta na dziesiątki sposobów. Poznasz tajniki pracy z marcepanem i lukrem, opanujesz takie techniki, jak karbowanie, wycinanki i wyciskanie wzorów. A gdy nabierzesz wprawy, możesz się zabrać za przepiękne piętrowe torty! Dowiesz się, jak je przechowywać, transportować i porcjować .
Książka "Podstawy dekorowania ciast" - Rachel Brown - oprawa twarda - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 128 stron i została wydana w 2009 r.