Tytuł książki:
Po prostu - mięso z ziemniakami
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 170x250 mm |
EAN: | 9788377071250 |
ISBN: | 978-83-7707-125-0 |
Data: | 2012-04-10 |
Cena wydawcy: 25.86 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Oddajemy w Twoje ręce 120 przepisów na dania z drobiu, cielęciny, wieprzowiny, wołowiny, a także królika, jagnięciny i dziczyzny. Prezentujemy specjały pieczone (również na grillu), duszone, gotowane i smażone.Znajdziesz tu m.in.: jogurtowe udka kurczaka, kaczkę na słodko, schab zapiekany w kapuście, pieczeń wołową nadziewaną szalotką, orzechowe pulpety z sosem śliwkowym, gulasz segedyński i sznycle wiedeńskie.
Każdej recepturze na potrawę mięsną towarzyszy pomysł na przyrządzenie ziemniaków. Można je przecież zaserwować nie tylko gotowane, ale też smażone, pieczone w piekarniku lub na ruszcie z dodatkiem różnych przypraw czy sera, wreszcie w postaci frytek, smażonych w głębokim tłuszczu kulek albo kremowego purée.
Książka "Po prostu - mięso z ziemniakami" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2012 r.