Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Burda |
Rok wyd.: | 2020 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 200 s. |
Wymiar: | 206x204 mm |
EAN: | 9788380537996 |
ISBN: | 978-83-8053-799-6 |
Data: | 2021-01-05 |
Opis książki:
Opowieść kulinarna zwyciężczyni dziewiątej edycji programu Master Chef.
Kuchnia polska jest zaskakująca, pełna smaków i wariacji... Chciałam zaakcentować moją przynależność do jednego z najpiękniejszych miejsc w Europie - Warmii i Mazur. Dlatego właśnie znajdziecie w tej książce wiele przysmaków z tego regionu.
Zdaniem Aleksandry Juszkiewicz, nie trzeba sięgać po egzotyczne produkty, aby stworzyć potrawę doskonałą. Wystarczy bogactwo rodzimych pól, lasów i jezior. Wśród propozycji pojawiają się więc takie rarytasy, jak: leśne grzyby z proziakami, żeberka z leszcza, farszynki, plińce czy słodkie makowniki. Przepisy są nieskomplikowane, a składniki łatwo dostępne. Ola wiele tradycyjnych dań wzbogaciła autorską nowoczesną nutą. Warto spróbować tej wersji kuchni Warmii i Mazur i przekonać się, jakie bogactwo smaków kryje jeden z najpiękniejszych regionów naszego kraju.
Książka "Po pierwsze tradycja" - Aleksandra Juszkiewicz - oprawa twarda - Wydawnictwo Burda. Książka posiada 200 stron i została wydana w 2020 r. Cena 46.20 zł. Zapraszamy na zakupy!