pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Płetwa rekina i syczuański pieprz

Autor książki:

Fuchsia Dunlop

Dane szczegółowe:
Wydawca: Świat Książki
Rok wyd.: 2011
Oprawa: miękka
Ilość stron: 352 s.
Wymiar: 145x205 mm
EAN: 9788324723775
ISBN: 978-83-247-2377-5
Data: 2011-03-21
Cena wydawcy: 39.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Fuchsia Dunlop - dziś najlepsza zachodnia autorka opisująca kuchnię chińską - wyjechała do Chin uczyć się języka ale ciekawość i miłość do jedzenia powiodły ją zupełnie inną ścieżką... W swym pamiętniku opisuje pierwsze szokujące spotkania z tradycyjnymi chińskimi daniami takimi jak królicze głowy czy skorpiony oraz rosnącą fascynację egzotyczną kulturą. Gdy zaczęłam przyjaźnić się z Chińczykami - pisze - nie mogłam być dłużej wybredna. Jakiś pełen najlepszych intencji Chińczyk zawsze dorzucił do mojej miseczki kawałek świńskiego jelita lub chrząstki co uznawano za specjalne wyróżnienie. Kolejne rozdziały opowieści wieńczą przepisy na chińskie specjały. Niezapomniana pełna obyczajowych obserwacji lektura.

Książka "Płetwa rekina i syczuański pieprz" - Fuchsia Dunlop - oprawa miękka - Wydawnictwo Świat Książki. Książka posiada 352 stron i została wydana w 2011 r.