Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Muza |
Rok wyd.: | 2006 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 202x202 mm |
EAN: | 9788373198487 |
ISBN: | 83-7319-848-2 |
Data: | 2009-03-03 |
Opis książki:
Pizza to gastronomiczny mikrokosmos - ciasto wymagające, wbrew pozorom, prawdziwego kunsztu oraz nieograniczonej fantazji w doborze składników wpływających nie tylko na finalny smak, ale i na wygląd.
Pizza to jedyny talerz i jedyna paleta smaków, które można zjeść. To jedyne danie, w którym łączy się plebejska tradycja prostoty i umiejętności wykorzystania wszystkiego z tradycją wykwintnej smakowo i estetycznie kuchni dworskiej. Nic więc dziwnego, że przygotowując pizze poznajemy przeróżne tajniki kuchni i tradycje gastronomiczne, a dzięki tej książce otrzymujemy również niezwykłą antologię przepisów klasycznych i przepisów inspirowanych kuchniami etnicznymi i najnowszymi tendencjami gastronomicznymi.
Książka "Pizze" - Dwayne Ridgaway - oprawa miękka - Wydawnictwo Muza. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2006 r.