pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Pizza. Przepisy i techniki znanego pizzaiolo

Autor książki:

Dan Richer, Katie Parla

Dane szczegółowe:
Wydawca: ZNAK
Rok wyd.: 2025
Oprawa: twarda
Ilość stron: 288 s.
Wymiar: 205x250 mm
EAN: 9788324085156
ISBN: 978-83-2408-515-6
Data:2024-11-26
Cena wydawcy: 79.99 zł zapowiedź

Opis książki:

WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o sztuce pieczenia pizzy Od klasycznej Margherity po ekscytujące kompozycje smakowe - znajdziesz tu inspiracje na każdą porę roku i każdą okazję. Wypróbuj ciekawe wariacje na temat znanych klasyków! Pizza wiosenna z karmelizowanymi szparagami. Pizza łącząca bogaty smak orzechów z miodem i mozzarellą. Pizza na zimną pogodę z pieczoną dynią, ricottą i karmelizowaną cebulą. I wiele innych! Odkryj najlepsze techniki wyrabiania, formowania i pieczenia pizzy, która zachwyca do ostatniego kęsa. Sprawdź, jak przygotować łatwe ciasto, które zawsze wychodzi.

Dowiedz się: Co zrobić, by przy rozkręcaniu ciasta na pizzę nie powstawały dziury?

Jaki rodzaj mąki wybrać, by ciasto było jednocześnie puszyste i chrupiące?

Jak przygotować najlepszy sos do pizzy?

Dan Richer, znany nowojorski pizzaiolo, sprawi, że każda twoja pizza będzie idealna i niepowtarzalna!

Książka "Pizza. Przepisy i techniki znanego pizzaiolo" - Dan Richer, Katie Parla - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK. Książka posiada 288 stron i została wydana w 2025 r.