Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | ZNAK |
Rok wyd.: | 2025 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 288 s. |
Wymiar: | 205x250 mm |
EAN: | 9788324085156 |
ISBN: | 978-83-2408-515-6 |
Data: | 2024-11-26 |
Opis książki:
WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o sztuce pieczenia pizzy Od klasycznej Margherity po ekscytujące kompozycje smakowe - znajdziesz tu inspiracje na każdą porę roku i każdą okazję. Wypróbuj ciekawe wariacje na temat znanych klasyków! Pizza wiosenna z karmelizowanymi szparagami. Pizza łącząca bogaty smak orzechów z miodem i mozzarellą. Pizza na zimną pogodę z pieczoną dynią, ricottą i karmelizowaną cebulą. I wiele innych! Odkryj najlepsze techniki wyrabiania, formowania i pieczenia pizzy, która zachwyca do ostatniego kęsa. Sprawdź, jak przygotować łatwe ciasto, które zawsze wychodzi.
Dowiedz się: Co zrobić, by przy rozkręcaniu ciasta na pizzę nie powstawały dziury?
Jaki rodzaj mąki wybrać, by ciasto było jednocześnie puszyste i chrupiące?
Jak przygotować najlepszy sos do pizzy?
Dan Richer, znany nowojorski pizzaiolo, sprawi, że każda twoja pizza będzie idealna i niepowtarzalna!
Książka "Pizza. Przepisy i techniki znanego pizzaiolo" - Dan Richer, Katie Parla - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK. Książka posiada 288 stron i została wydana w 2025 r.