Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Naukowe PWN |
Rok wyd.: | 2001 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 256 s. |
Wymiar: | 165x240 mm |
EAN: | 9788301134723 |
ISBN: | 978-83-0113-472-3 |
Data: | 2001-01-14 |
Opis książki:
Książka w interesujący i zrozumiały sposób wyjaśnia zasadnicze kwestie nauki o piwowarstwie i jej powiązaniach z technologią produkcji piwa. Zawiera szczegóły na temat podstaw chemii i mikrobiologii wykorzystania jęczmienia, chmielu i drożdży, słodownictwa, zacierania i fermentacji oraz technologii. Podaje też ważne i ciekawe informacje dotyczące jakości, smaku, rozlewu i dystrybucji piwa. Jest to, więc doskonały podręcznik dla studentów technologii fermentacji, dla uczniów techników spożywczych. Cenny przewodnik dla zawodowych piwowarów. Publikacja interesująca dla smakoszy tego złocistego napoju.
Książka "Piwowarstwo" - Michael J. Levis, Tom W. Young - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe PWN. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2001 r.