pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Piwowarstwo

Dane szczegółowe:
Wydawca: Naukowe PWN
Rok wyd.: 2001
Oprawa: miękka
Ilość stron: 256 s.
Wymiar: 165x240 mm
EAN: 9788301134723
ISBN: 978-83-0113-472-3
Data:2001-01-14
Cena wydawcy: 15.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Książka w interesujący i zrozumiały sposób wyjaśnia zasadnicze kwestie nauki o piwowarstwie i jej powiązaniach z technologią produkcji piwa. Zawiera szczegóły na temat podstaw chemii i mikrobiologii wykorzystania jęczmienia, chmielu i drożdży, słodownictwa, zacierania i fermentacji oraz technologii. Podaje też ważne i ciekawe informacje dotyczące jakości, smaku, rozlewu i dystrybucji piwa. Jest to, więc doskonały podręcznik dla studentów technologii fermentacji, dla uczniów techników spożywczych. Cenny przewodnik dla zawodowych piwowarów. Publikacja interesująca dla smakoszy tego złocistego napoju.

Książka "Piwowarstwo" - Michael J. Levis, Tom W. Young - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe PWN. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2001 r.