Pikantne wypieki
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bauer-Weltbild Media (KDC) |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 80 s. |
Wymiar: | 208x271 mm |
EAN: | 9788374048194 |
ISBN: | 978-83-7404-819-4 |
Data: | 2008-12-01 |
Opis książki:
"* 100 włoskich przepisów, które Cię zaskoczą * doskonałe omlety, rolady, tarty i pizze * propozycje wykorzystania smakowitych dodatków – od bakłażanów po mak Ciasto nie musi być słodkie! Włosi wiedzą to od dawna – to właśnie oni stworzyli receptury pikantnych omletów, strudli, rolad, tart i placków. Dzięki przepisom znawczyni kuchni śródziemnomorskiej włoskie przyprawy i dodatki mogą zagościć także na Twojej pizzy lub torcie! Spośród 100 receptur na pewno wybierzesz coś, co urozmaici menu wakacyjnego przyjęcia na tarasie. Może będzie to tarta z cebulą i kminkiem lub ze szpinakiem i rodzynkami? A może chętniej sięgniesz po góralski torcik z serem i pietruszką? A może chcesz się przekonać, jak smakuje placek a la Pitagoras z majerankiem i cynamonem?"
Książka "Pikantne wypieki" - oprawa miękka - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 80 stron i została wydana w 2008 r.