pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Pikantne marynaty

Autor książki:

Hanna Szymanderska

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: Świat Książki
Rok wyd.: 2011
Oprawa: miękka
Ilość stron: 176 s.
Wymiar: 160x215 mm
EAN: 9788377997192
ISBN: 978-83-7799-719-2
Data: 2013-05-06
Cena wydawcy: 24.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

W wielu domach w dalszym ciągu robi się bardzo dużo interesujących przetworów a w ich niepospolitej rozmaitości odbija się cała różnorodność natury wiosna to czas nie tylko truskawek i poziomek ale też młodych buraków botwiny szczawiu cebuli i szparagów lato - moreli i jagód agrestu ogórków pomidorów i patisonów jesień jest porą zbioru jabłek pigwy i pigwowca gruszek grzybów derenia jarzębiny owoców dzikiej róży żurawiny kapusty. A wszystko to się kisi marynuje soli. Gotowe kupowane przetwory nie zastąpią smaku prawdziwych domowych przyrządzanych własnoręcznie. To my sami przez dodanie różnych składników do sosów pikli kiszonek czy marynat nadajemy im niepowtarzalny smak często wykorzystując warzywa z własnych ogródków lub działek.

Książka "Pikantne marynaty" - Hanna Szymanderska - oprawa miękka - Wydawnictwo Świat Książki. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2011 r.