Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Pascal |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 192 s. |
Wymiar: | 198x245 mm |
EAN: | 9788375134858 |
ISBN: | 978-83-7513-485-8 |
Data: | 2009-01-14 |
Opis książki:
Jak na książkę kucharską z piekła rodem przystało, "Piekielna kuchnia Marco Pierre White’a” ma białą okładkę. Zawiera ona 100 przepisów na piekielnie dobre dania jednego z najbardziej znanych restauratorów i szefów kuchni w Wielkiej Brytanii oraz gwiazdy mediów. Chociaż szata graficzna książki jest surowa, oszczędna i nowoczesna, to dzięki niezwykłej czytelności i przejrzystości sprawia, że nawet najbardziej roztargniony czytelnik i kiepski kucharz z łatwością skorzysta z jej zawartości. Marco prezentuje receptury i przepisy na smakowite, ale nieczęsto spotykane dania w przystępny sposób. Przepisy szef kuchni okrasza radami, podpowiedziami, anegdotami. Dzięki temu książkę można czytać nie tylko w kuchni, ale także do poduszki. Książka zainteresuje wszystkich, którzy lubią autorów i książki "z pieprzem”. Marco Pierre White bowiem to zdobywca trzech gwiazdek Michalina (jako pierwszy Brytyjczyk), nazywany "ojcem chrzestnym” nowoczesnej brytyjskiej kuchni, znany z bezkompromisowych opinii.
Książka "Piekielna kuchnia Marco Pierre a White a" - Marco Pierre White - oprawa miękka - Wydawnictwo Pascal. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2008 r.