Pieczywo, smalce, masła, pasty, konfitury
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Muza |
Rok wyd.: | 2007 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 130x200 mm |
EAN: | 9788374950794 |
ISBN: | 978-83-7495-079-4 |
Data: | 2006-01-09 |
Opis książki:
Nie samym chlebem człowiek żyje? Oczywiście- zdecydowanie tym, czego brakuje jest jego delikatne przykrycie! W książce tej można znaleźć przepisy na międzynarodowe specjalności- od chleba z daktylami do chrupiącego chleba z glinianej doniczki, od konfitur o smaku mango, doprawianych imbirem, do masła z krewetek. Obojętnie, czy śniadanie, kolacja, piknik, czy też przyjemny wieczór przy lampce wina- przepisy zawarte w tej książce z pewnością zaspokoją wyrafinowane potrzeby naszego podniebienia o każdej porze. Wokół globu: 100 przepisów na międzynarodowe specjały w zakresie past i pieczywa na każdą okoliczność Krok po kroku: Dzięki naszym wskazówkom zyskasz najważniejsze informacje dotyczące rodzajów mąk, przypraw do pieczywa, ciasta drożdżowego oraz zaczynu. Po prostu smacznie: Dodatkowe informacje, jak wyczarować posiłek z czerstwego chleba, jak właściwie gotować marmoladę oraz jak sprawić, pieczywo i smarowidła nadawały się na podróż.
Książka "Pieczywo, smalce, masła, pasty, konfitury" - oprawa twarda - Wydawnictwo Muza. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2007 r.