Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 170x245 mm |
EAN: | 9788377070123 |
ISBN: | 978-83-7707-012-3 |
Data: | 2010-05-19 |
Opis książki:
W niniejszej publikacji znajdziesz przepisy na smakowite pieczenie, rolady, kotlety i inne specjały z różnych rodzajów mięsa - drobiu, wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, a także jagnięciny.
Są wśród nich dania odpowiednie na co dzień, których przyrządzenie nie wymaga ani dużo czasu, ani wielu składników - np. bitki wieprzowe z owocami leśnymi - oraz wykwintne potrawy, idealne na uroczyste okazje - np. medaliony cielęce ze szparagami i z szałwią.
Prezentowane receptury poleca renomowany szef kuchni Grzegorz Labuda, który prowadzi kuchnię oraz restaurację w ekskluzywnym hotelu Platinum Palace we Wrocławiu.
Książka "Pieczenie rolady kotlety i inne mięsne fantazje" - Grzegorz Labuda - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2010 r.