pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Pieczenie chleba krok po kroku

Dane szczegółowe:
Wydawca: RM
Rok wyd.: 2013
Oprawa: miękka
Ilość stron: 160 s.
Wymiar: 160x200 mm
EAN: 9788377730744
ISBN: 978-83-7773-074-4
Data: 2013-02-20
pozycja niedostępna

Opis książki:

Jeśli masz ochotę na samodzielnie upieczony chleb z jabłkami, ziemniakami i rozmarynem, kaszą manną, czosnkowy czy z serem roquefort i orzechami włoskimi, ta książka jest właśnie dla Ciebie! Dowiesz się z niej, jak tradycyjnymi metodami i z wykorzystaniem najlepszych składników upiec wiejskie pieczywo na zakwasie, klasyczne francuskie bagietki, włoską focaccię, pikantne bochenki z przyprawami i kuszące słodkie bułeczki. Wszystkie techniki i etapy prac (od robienia zakwasu, wyrabiania ciasta aż po kształtowanie bochenków, bułek i rogali) dokładnie opisano i zilustrowano. Kolorowe fotografie pieczywa świeżo wyjętego z piekarnika zachęcają do tego, by natychmiast zabrać się do pieczenia!

Książka "Pieczenie chleba krok po kroku" - Dan Lepard, Richard Whittington - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2013 r.