Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 160x200 mm |
EAN: | 9788377730744 |
ISBN: | 978-83-7773-074-4 |
Data: | 2013-02-20 |
Opis książki:
Jeśli masz ochotę na samodzielnie upieczony chleb z jabłkami, ziemniakami i rozmarynem, kaszą manną, czosnkowy czy z serem roquefort i orzechami włoskimi, ta książka jest właśnie dla Ciebie! Dowiesz się z niej, jak tradycyjnymi metodami i z wykorzystaniem najlepszych składników upiec wiejskie pieczywo na zakwasie, klasyczne francuskie bagietki, włoską focaccię, pikantne bochenki z przyprawami i kuszące słodkie bułeczki. Wszystkie techniki i etapy prac (od robienia zakwasu, wyrabiania ciasta aż po kształtowanie bochenków, bułek i rogali) dokładnie opisano i zilustrowano. Kolorowe fotografie pieczywa świeżo wyjętego z piekarnika zachęcają do tego, by natychmiast zabrać się do pieczenia!
Książka "Pieczenie chleba krok po kroku" - Dan Lepard, Richard Whittington - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2013 r.