Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bauer-Weltbild Media (KDC) |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 96 s. |
Wymiar: | 145x210 mm |
EAN: | 9788374049207 |
ISBN: | 978-83-7404-920-7 |
Data: | 2008-12-01 |
Opis książki:
"* zupy, sałatki i przekąski, makaron, ryż i dodatki *mięso, dziczyzna i drób. ryby i owoce morza *dla zabieganych – faszerowane kotlety z grzybami do przygotowania w 20 minut *dla kuchennych wirtuozów – ravioli z borowikami gotowe w godzinę 100 przepisów z grzybami uprawnymi i leśnymi w roli głównej! Wyjątkowa okazja skosztowania mięs w sosie borowikowym, zupy-kremu z ziemniaków i kurek albo kotletów grzybowych! Jeśli lubisz zbierać grzyby, naucz się również je przyrządzać! Dowiedz się, jak czyścić, suszyć gotować, smażyć, grillować i przechowywać przyniesione z lasu lub sklepu trufle, borowiki, boczniaki... Następnie przyjrzyj się przepisom kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej i azjatyckiej. Okazuje się, że grzyby doskonale nadają się zarówno do zup, jak i głównych dań oraz deserów. Przy każdej potrawie znajdziesz kolorowe zdjęcie oraz informacje o czasie przygotowania, zawartości białka, tłuszczu, węglowodanów i kalorii."
Książka "Pieczarki, kurki i inne grzyby" - oprawa miękka - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 96 stron i została wydana w 2008 r.