pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Pięć Przemian na polskim stole. Zdrowie, energia, długowieczność

Autor książki:

Katarzyna Maria Puchacz

Dane szczegółowe:
Wydawca: Vital
Rok wyd.: 2014
Oprawa: miękka
Ilość stron: 176 s.
Wymiar: 145x205 mm
EAN: 9788364278570
ISBN: 978-83-6427-857-0
Data: 2015-01-21
pozycja niedostępna

Opis książki:

Tradycja Pięciu Przemian wywodzi się z Chin. Obecnie cieszy się ogromną popularnością i ma miliony wielbicieli na całym świecie. Jej zasady odżywiania są ściśle związane z wewnętrznym zegarem biologicznym i przepływem energii przez poszczególne narządy naszego ciała w cyklu dobowym. Sposób przyrządzania posiłków według tej tradycji jest źródłem harmonii, równowagi wewnętrznej i gwarancją dobrego zdrowia.

Dzięki tej książce poznasz zasady odżywiania według Pięciu Przemian i proste przepisy na smaczne potrawy. Przygotowując posiłki ważne jest, abyś zachował odpowiednią kolejność dodawanych składników. Dieta ta często jest stosowana aby pozbyć się różnego rodzaju dolegliwości. W takim przypadku należy pamiętać o zakończeniu potrawy produktem należącym do tej przemiany, w której znajduje się narząd, który chcesz wzmocnić czy uzdrowić. Na przykład, jeśli cierpisz na nadkwasotę zakończ na Ziemi, ponieważ dolegliwość dotyczy żołądka, a jest on jej przyporządkowany. Na końcu książki znajdziesz precyzyjne tabele, dzięki którym dopasujesz konkretne produkty do danej przemiany.

Jeśli do potrawy wykorzystasz składniki z każdego żywiołu, to będzie ona mocniejsza energetycznie i zgodna z zasadą przepływu energii. Dzięki temu nie tylko odżywisz swoje ciało, ale dodasz energii organom, które wymagają wsparcia. Najlepiej stosować produkty, które rosną w naszej szerokości geograficznej. Natura wie jakiego energetycznie pokarmu potrzebujemy, aby zbytnio nie wychładzać czy rozgrzewać organizmu.

Przemiany dla zdrowia.

Książka "Pięć Przemian na polskim stole. Zdrowie, energia, długowieczność" - Katarzyna Maria Puchacz - oprawa miękka - Wydawnictwo Vital. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2014 r.