Tytuł książki:
Pasztety i terriny
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Świat Książki |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 210x270 mm |
EAN: | 9788324705993 |
ISBN: | 978-83-2470-599-3 |
Data: | 2008-12-05 |
Cena wydawcy: 34.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Nie do pobicia wśród szlachetnych przekąsek Niegdyś pojawiały się tylko na królewskich i szlacheckich stołach dziś są stałym elementem wykwintnej kuchni. Pasztety terriny czyli pasztety pieczone w kąpieli wodnej galaretki i rolady pasztetowe galantyny można wykonać dużo wcześniej przed podaniem a dzięki różnorodności farszów łatwo dopasować do innych potraw. Burgundzka galantyna z szynką paszteciki z tuńczykiem i serem pasztet z fetą i oliwkami terrina z pstrąga z kostkami warzywnymi - oto dania które znakomicie nadają się na przekąski lub lekki posiłek dla osób dbających o linię.
Książka "Pasztety i terriny" - oprawa twarda - Wydawnictwo Świat Książki. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2008 r.