pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Pasztety i terriny

Dane szczegółowe:
Wydawca: Świat Książki
Rok wyd.: 2008
Oprawa: twarda
Ilość stron: 160 s.
Wymiar: 210x270 mm
EAN: 9788324705993
ISBN: 978-83-2470-599-3
Data: 2008-12-05
Cena wydawcy: 34.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Nie do pobicia wśród szlachetnych przekąsek Niegdyś pojawiały się tylko na królewskich i szlacheckich stołach dziś są stałym elementem wykwintnej kuchni. Pasztety terriny czyli pasztety pieczone w kąpieli wodnej galaretki i rolady pasztetowe galantyny można wykonać dużo wcześniej przed podaniem a dzięki różnorodności farszów łatwo dopasować do innych potraw. Burgundzka galantyna z szynką paszteciki z tuńczykiem i serem pasztet z fetą i oliwkami terrina z pstrąga z kostkami warzywnymi - oto dania które znakomicie nadają się na przekąski lub lekki posiłek dla osób dbających o linię.

Książka "Pasztety i terriny" - oprawa twarda - Wydawnictwo Świat Książki. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2008 r.