pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Pasztet we współczesnej kuchni

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2012
Oprawa: twarda
Ilość stron: 112 s.
Wymiar: 145x205 mm
EAN: 9788377071182
ISBN: 978-83-7707-118-2
Data: 2012-03-12
pozycja niedostępna

Opis książki:

Pasztety, pochodzące z Francji, trafiły do kuchni polskiej w XVII wieku. Niegdyś należały do wyrafinowanych dań, a ich przyrządzaniem zajmowali się specjalni kucharze, zwani pasztetnikami.

W niniejszej książce prezentujemy receptury na całą gamę pasztetów. Znajdziesz tu przepisy mniej i bardziej wykwintne - idealne na codzienny posiłek i eleganckie przyjęcie. Nasze propozycje zostały dostosowane do wymogów współczesnej kuchni - przygotuje je bez trudu każda gospodyni.

Polecamy nie tylko wyroby mięsne - np. pasztet myśliwski, cielęcy czy z boczku i wątroby - ale także specjały z ryb, warzyw i grzybów - np. terrinę z łososia, pasztet z ziemniaków czy z fasoli z orzechami włoskimi.

Książka "Pasztet we współczesnej kuchni" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 112 stron i została wydana w 2012 r.