Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 112 s. |
Wymiar: | 145x205 mm |
EAN: | 9788377071182 |
ISBN: | 978-83-7707-118-2 |
Data: | 2012-03-12 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Pasztety, pochodzące z Francji, trafiły do kuchni polskiej w XVII wieku. Niegdyś należały do wyrafinowanych dań, a ich przyrządzaniem zajmowali się specjalni kucharze, zwani pasztetnikami.W niniejszej książce prezentujemy receptury na całą gamę pasztetów. Znajdziesz tu przepisy mniej i bardziej wykwintne - idealne na codzienny posiłek i eleganckie przyjęcie. Nasze propozycje zostały dostosowane do wymogów współczesnej kuchni - przygotuje je bez trudu każda gospodyni.
Polecamy nie tylko wyroby mięsne - np. pasztet myśliwski, cielęcy czy z boczku i wątroby - ale także specjały z ryb, warzyw i grzybów - np. terrinę z łososia, pasztet z ziemniaków czy z fasoli z orzechami włoskimi.
Książka "Pasztet we współczesnej kuchni" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 112 stron i została wydana w 2012 r.