Pasta i basta! 150 przepisów na sosy i makarony prosto z Włoch
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Jedność |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 256 s. |
Wymiar: | 195x245 mm |
EAN: | 9788379710409 |
ISBN: | 978-83-7971-040-9 |
Data: | 2015-03-09 |
Opis książki:
Szkoła gotowania krok po kroku dla każdego!
Jak zrobić klasyczne ravioli? Jaka jest różnica pomiędzy pappardelle a tagliatelle? Jak przygotowuje się pesto genovese?
Dzięki tej książce dla wszystkich, nawet tych najmniej doświadczonych kucharzy, niezwykle łatwe stanie się przyrządzanie w domu apetycznych dań prosto z Włoch. Zapraszamy Was zatem - wyposażonych w fartuszek kuchenny, stolnicę i wałek do ciasta - na lekcję zagniatania, wałkowania, lepienia, doprawiania?
To szczegółowa, kompletna szkoła gotowania, prezentująca i te podstawowe, i bardziej zaawansowane techniki, dzięki której można nauczyć się przygotowywać w domu świeży makaron, w każdej formie i w wielu kolorach.
Książka "Pasta i basta! 150 przepisów na sosy i makarony prosto z Włoch" - oprawa miękka - Wydawnictwo Jedność. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2015 r.