pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Owcze produkty spożywcze

Autor książki:

Władysław Kędzior

Dane szczegółowe:
Wydawca: Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, PWE
Rok wyd.: 2005
Oprawa: miękka
Ilość stron: 196 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788320815931
ISBN: 83-2081-593-2
Data: 2008-11-21
Cena wydawcy: 30.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

W książce Autor omawia, na tle stanu i perspektyw rozwoju produkcji owczarskiej, zagadnienia dotyczące produkcji mięsa owczego (zwłaszcza jagnięciny) oraz mleka owczego i jego przetworów. Są to problemy bardzo ważne, prognozy wskazują bowiem, że Polska jako członek Unii Europejskiej może produkować więcej mięsa owczego, gdyż surowiec ten na rynku unijnym jest i będzie gatunkiem mięsa, którego produkcja nie pokrywa potrzeb tego rynku. Także z przetworami z mleka owczego (jak choćby ze słynnym oscypkiem) Polska może wiązać duże nadzieje na zbyt tych produktów na Jednolitym Rynku Europejskim.

Książka "Owcze produkty spożywcze" - Władysław Kędzior - oprawa miękka - Wydawnictwo Polskie Ekonomiczne, PWE. Książka posiada 196 stron i została wydana w 2005 r.