Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. TG.16 cz. 2. Podręcznik
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2019 |
Oprawa: | miękka |
EAN: | 9788302181948 |
ISBN: | 978-83-0218-194-8 |
Data: | 2020-06-18 |
Opis podręcznika:
Podręcznik omawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i systemami zarządzania nim w gastronomii oraz przedstawia receptury gastronomiczne wraz z ich historią. Poświęca sporo miejsca na wyjaśnienie kwestii zamówień publicznych
w gastronomii zamkniętej i dokładnie opisuje optymalne warunki magazynowania żywności. Pozwala poznać metody zarządzania zakładem gastronomicznym sposoby naliczania marży, promowania usług gastronomicznych czy sporządzania kalkulacji usług świadczonych przez zakład. Prócz tego w publikacji poruszono zagadnienia związane z obsługą gości i przygotowaniem miejsc świadczenia usług.
Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Prezentuje kluczową terminologię naukową stosowaną w nauce o żywieniu, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Zamieszczono w nim także wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych z tłumaczeniem na języki angielski i niemiecki.
Podręcznik „Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. TG.16 cz. 2. Podręcznik” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Cena 79.70 zł. Zapraszamy na zakupy!