pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Optymalna dieta dla biegaczy. Jedz zdrowo i biegnij po sukces

Autor książki:

Jeff Galloway, Nancy Clark

Dane szczegółowe:
Wydawca: Helion
Rok wyd.: 2015
Oprawa: miękka
Ilość stron: 232 s.
Wymiar: 170x230 mm
EAN: 9788328305939
ISBN: 978-83-2830-593-9
Data: 2015-05-21
Cena wydawcy: 39.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Biegaj lekko z nową dietą!
ABC diety biegacza, czyli jak radzić sobie z głodem, zachciankami i zmęczeniem
Rozsądne odżywianie, czyli jak jeść, by dostarczyć organizmowi energii i pomóc w regeneracji
Ten uparty tłuszcz, czyli jak bieganie i dieta pomagają pozbyć się nadmiaru zapasowego paliwa
dobiegu.pl
Bieganie jest dziś jednym z najpopularniejszych sportów na świecie. Jeśli jesteś zapalonym biegaczem lub właśnie przymierzasz się do rozpoczęcia treningów, nie możesz przegapić tej książki. To poradnik napisany przez dwójkę wybitnych profesjonalistów: Jeffa Gallowaya, znakomitego biegacza, członka kadry olimpijskiej USA, oraz Nancy Clark, kreatywną dietetyczkę, zawodowo zajmującą się odżywianiem sportowców.

Znajdziesz tu mnóstwo informacji na temat diety optymalnej dla biegaczy. Dowiesz się, co jeść, a czego unikać, jak stworzyć swój dzienny bilans kaloryczny i dlaczego tak trudno pozbyć się tłuszczu. Nauczysz się odczytywać potrzeby swojego organizmu i dostarczać mu właściwych składników. A potem zaczniesz biegać lekko jak piórko!
Co powinni jeść biegacze?
Odpowiedni poziom cukru we krwi = motywacja
Składniki odżywcze potrzebne do regeneracji i odbudowy
Zdrowe zalecenia żywieniowe
Śniadanie - posiłek mistrzów
Spalanie i Twój arsenał do walki z tłuszczem
Plan odżywiania - posiłek za posiłkiem
Odżywianie i mity na temat treningu
Metoda marszobiegu Gallowaya
Kluczowe koncepcje i przepisy Nancy Clark
Rozwiązywanie problemów treningowych
Zapobieganie kontuzjom

Książka "Optymalna dieta dla biegaczy. Jedz zdrowo i biegnij po sukces" - Jeff Galloway, Nancy Clark - oprawa miękka - Wydawnictwo Helion. Książka posiada 232 stron i została wydana w 2015 r.