Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | ABA INTERNATIONAL |
Rok wyd.: | 2007 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 103 s. |
Wymiar: | 144x204 mm |
EAN: | 9788388872877 |
ISBN: | 978-83-8887-287-7 |
Data: | 2009-05-04 |
Opis książki:
Ci, którzy regularnie spożywają ryby lub inne morskie stworzenia, opóźniają w znaczącym stopniu swój pierwszy atak serca oraz prawdopodobieństwo następnych. Nic więc dziwnego, że ryby cieszą się wielkimi względami u kardiologów. American Heart Associatin zaleciło Amerykanom jedzenie ryb przynajmniej dwa razy w tygodniu. U kobiet z kolei, jak dowiodły inne badania, jedzenie ryb znacznie obniża ryzyko wylewu krwi do mózgu. Nie mówiąc już o tym, że uboga w rybne tłuszcze dieta kobiet będących w ciąży ma nie tylko fatalny wpływ na przyszły intelektualny rozwój ich potomstwa, lecz także zwiększa groźbę depresji poporodowej. Tajemniczymi substancjami, odpowiedzialnymi za większość korzyści zdrowotnych, jakie przynosi rybia dieta, jest grupa kwasów tłuszczowych Omega - 3, w które ryby są szczególnie bogate.
Książka "Omega- 3. To, co w rybach jest najlepsze" - Frank Liebke - oprawa miękka - Wydawnictwo ABA INTERNATIONAL. Książka posiada 103 stron i została wydana w 2007 r.