podręcznik:
Ogólna technologia żywności
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | WNT |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 588 s. |
Wymiar: | 165x236 mm |
EAN: | 9788320436105 |
ISBN: | 978-83-2043-610-5 |
Data: | 2010-02-09 |
Cena wydawcy: 63.00 złpozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Książka zawiera :
- charakterystykę głównych źródeł żywności,
- surowców przemysłu spożywczego,
- produktów spożywczych i ich jakości,
- operacje mechaniczne i termiczne,
- operacje typu dyfuzyjnego,
- procesy i operacje fizykochemiczne,
- procesy chemiczne,
- procesy biotechnologiczne,
- chłodzenie i zamrażanie,
- ogrzewanie,
- odwadnianie i dodawanie substancji osmoaktywnych,
- zakwaszanie,
- funkcjonalne dodatki do produktów,
- mycie i dezynfekcja urządzeń,
- pakowanie, przechowywanie, transport żywności,
- gospodarowanie energią i wodą,
- ochrona środowiska.
Podręcznik „Ogólna technologia żywności” - oprawa miękka - Wydawca: WNT.