Odżywianie w łuszczycy. Wpływ diety na stan skóry. 100 przepisów kulinarnych.
Magdalena Kurzyp
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | CODEX |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 192 s. |
Wymiar: | 150x210 mm |
EAN: | 9788362055609 |
ISBN: | 978-83-6205-560-9 |
Data: | 2015-05-07 |
Opis książki:
W leczeniu łuszczycy należy zachować odpowiednią dietę - z takim zaleceniem spotyka się każda osoba cierpiąca na tę chorobę. Ale co ono oznacza w praktyce? Co powinno się jeść? Jak przyrządzać posiłki? Jakich potraw unikać? Jak skomponować jadłospis zdrowy i lekkostrawny, który nie tylko nie zaszkodzi pacjentowi, ale pomoże mu skutecznie
zwalczać objawy choroby?
Na te pytania stara się odpowiedzieć Magdalena Kurzyp w książce Odżywianie w łuszczycy. Wyjaśnia istotę proponowanej diety, jej potencjał terapeutyczny oraz wpływ na
organizm.
Autorka specjalizująca się w dietach zalecanych w schorzeniach wątroby i skóry opracowała ponad 100 praktycznych przepisów kulinarnych, które pozwolą chorym w sposób aktywny współuczestniczyć w leczeniu.
Książka "Odżywianie w łuszczycy. Wpływ diety na stan skóry. 100 przepisów kulinarnych." - Magdalena Kurzyp - oprawa twarda - Wydawnictwo CODEX. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2015 r.