Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Naukowe PWN |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 172 s. |
Wymiar: | 155x245 mm |
EAN: | 9788301180034 |
ISBN: | 978-83-0118-003-4 |
Data: | 2014-09-22 |
Opis książki:
Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia? Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów? Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych: 1.technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost), pozwala na odroczenie momentu wypieku o kilka-kilkanaście godzin oraz wyraźnie poprawia jakość wyrobów; 2.
procesy technologiczne oparte o mroźnie szokowe oraz produkty głęboko mrożone umożliwiają transport uformowanych i wyrośniętych kęsów na znaczne odległości oraz jeszcze dłuższe przechowywanie. Proces wypieku staje się łatwiejszy i możliwy nawet dla mniej wykwalifikowanego personelu.
W książce znaleźć można: - podstawy teoretyczne - przykłady instalacji, omówienie obsługi urządzeń - cenne wskazówki, poparte wynikami eksperymentów - porady, na co trzeba zwrócić uwagę planując rozbudowę zakładu - sklep firmowy - od czego zacząć? Teraz już nic nie stoi na przeszkodzie, aby rozpocząć wypiek bezpośrednio w punktach sprzedaży - sieci partnerów lub... własnej!
Książka "Odroczony rozrost. Technologia w piekarni" - Hans Huber (red.) - oprawa twarda - Wydawnictwo Naukowe PWN. Książka posiada 172 stron i została wydana w 2014 r. Cena 46.55 zł. Zapraszamy na zakupy!