pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Obsługa informatyczna w hotelarstwie. Podręcznik (+ CD)

Dane szczegółowe:
Wydawca: REA
Rok wyd.: 2012
Oprawa: miękka
Ilość stron: 288 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788375443936
ISBN: 978-83-7544-393-6
Data: 2012-01-30
pozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Treści zawarte w podręczniku są podzielone na trzy rozdziały: technika komputerowa w hotelarstwie, użytkowe programy specjalistyczne, praca biurowa.

W rozdziale pierwszym przedstawiono: organizację stanowiska pracy, budowę sprzętu komputerowego, obsługę informatyczną w obiektach hotelarskich, oprogramowanie komputerowe, pakiet MS Office, Internet, pocztę elektroniczną, techniki biegłego pisania na klawiaturze komputerowej.

Rozdział drugi omawia programy hotelowe przeznaczone do wspomagania pracy personelu w recepcji oraz kadry zarządzającej hotelem. Korzystanie z programu pozwala na zmniejszenie liczby pomyłek, łatwiejszą kontrolę nad rozliczeniami oraz szybki i całościowy dostęp do bieżących i archiwalnych danych.

Na rynku dostępne są różne programy hotelowe. Materiał w podręczniku opracowany jest na podstawie funkcjonowania programu hotelowego CHART. Gdy hotel połączony jest z obiektem gastronomicznym, istnieje możliwość połączenia programu hotelowego z programem gastronomicznym, np. Gastro POS.

Rozdział trzeci obejmuje zagadnienia dotyczące funkcji i zadań sekretariatu, wyposażenia sekretariatu, obsługi sprzętu biurowego, kultury obsługi klienta, zasad sporządzania pism, zasad prowadzenia korespondencji, obiegu i przechowywania informacji, sporządzania CV i listu motywacyjnego.

Zaletą podręcznika jest jego logiczna budowa, przejrzystość i atrakcyjna szata graficzna.

Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową oraz standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.

Do podręcznika dołączono płytę CD-ROM, na której znajduje się wersja edukacyjna programu hotelowego CHART.

Podręcznik „Obsługa informatyczna w hotelarstwie. Podręcznik (+ CD)” - oprawa miękka - Wydawca: REA.