Obsługa gości (konsumentów) cz. 1. Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz zawodu technik organizacji usług gastronomicznych
Renata Szajna, Danuta Ławniczak, Alina Ziaja
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | REA |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 248 s. |
Wymiar: | 190x250 mm |
EAN: | 9788371418044 |
ISBN: | 978-83-7141-804-4 |
Data: | 2008-11-13 |
Opis książki:
Obsługa gości (konsumentów) jest podręcznikiem przygotowanym z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach kelner oraz technik organizacji usług gastronomicznych. Książka w sposób kompleksowy omawia zagadnienia teoretyczne i praktyczne związane z szeroko rozumianą obsługą gości oraz funkcjonowaniem zakładów gastronomicznych. Materiał zawarty w podręczniku stanowi pełne kompendium współczesnej wiedzy zawodowej ze szczególnym uwzględnieniem dokonujących się zmian i kierunków w obsłudze gości. Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kelner i technik organizacji usług gastronomicznych.
Treść podręcznika wzbogacają liczne fotografie, rysunki i schematy pozwalające uczniom na lepsze przyswojenie omawianych zagadnień i opanowanie technik obsługi.
Część pierwsza zawiera wiedzę z zakresu: - podziału, zasad funkcjonowania oraz - wyposażenia zakładów gastronomicznych, - wizerunku pracownika obsługi oraz - postawy wobec gości, - zasad opracowywania kart menu, - technik przenoszenia i pielęgnacji zastawy stołowej, - zasad i metod obsługi gości, - kolejności oraz technik podawania potraw i napojów.
Książka "Obsługa gości (konsumentów) cz. 1. Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz zawodu technik organizacji usług gastronomicznych" - Renata Szajna, Danuta Ławniczak, Alina Ziaja - oprawa miękka - Wydawnictwo REA. Książka posiada 248 stron i została wydana w 2012 r.