pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Obsługa gości (konsumentów) cz. 1. Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz zawodu technik organizacji usług gastronomicznych

Dane szczegółowe:
Wydawca: REA
Rok wyd.: 2012
Oprawa: miękka
Ilość stron: 248 s.
Wymiar: 190x250 mm
EAN: 9788371418044
ISBN: 978-83-7141-804-4
Data: 2008-11-13
pozycja niedostępna

Opis książki:

Obsługa gości (konsumentów) jest podręcznikiem przygotowanym z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach kelner oraz technik organizacji usług gastronomicznych. Książka w sposób kompleksowy omawia zagadnienia teoretyczne i praktyczne związane z szeroko rozumianą obsługą gości oraz funkcjonowaniem zakładów gastronomicznych. Materiał zawarty w podręczniku stanowi pełne kompendium współczesnej wiedzy zawodowej ze szczególnym uwzględnieniem dokonujących się zmian i kierunków w obsłudze gości. Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kelner i technik organizacji usług gastronomicznych.
Treść podręcznika wzbogacają liczne fotografie, rysunki i schematy pozwalające uczniom na lepsze przyswojenie omawianych zagadnień i opanowanie technik obsługi.
Część pierwsza zawiera wiedzę z zakresu: - podziału, zasad funkcjonowania oraz - wyposażenia zakładów gastronomicznych, - wizerunku pracownika obsługi oraz - postawy wobec gości, - zasad opracowywania kart menu, - technik przenoszenia i pielęgnacji zastawy stołowej, - zasad i metod obsługi gości, - kolejności oraz technik podawania potraw i napojów.

Książka "Obsługa gości (konsumentów) cz. 1. Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz zawodu technik organizacji usług gastronomicznych" - Renata Szajna, Danuta Ławniczak, Alina Ziaja - oprawa miękka - Wydawnictwo REA. Książka posiada 248 stron i została wydana w 2012 r.