Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Uniwersytet Mikołaja Kopernika |
Rok wyd.: | 2024 |
Oprawa: | Miękka ze skrzydełka |
Ilość stron: | 292 s. |
EAN: | 9788323160281 |
ISBN: | 978-83-2316-028-1 |
Data: | 2024-12-10 |
39.69 Ostatni egzemplarz!
pozycja dostępna
Wyślemy w czasie: 1-3 dni
×
Opis książki:
Szczęśliwie zachowane do naszych czasów dziełko pod tytułem De re coquinaria, którego autorstwo przypisuje się Apicjuszowi, pod wieloma względami jest utworem niezwykłym i cennym dla współczesnego badacza starożytnej sztuki kulinarnej. Już sam fakt, iż jest ono jedyną książką kucharską spośród wielu, jakie znane były światu antycznemu w kręgu kultury śródziemnomorskiej, czyni je bezcennym zabytkiem piśmiennictwa rzymskiego.
Książka "O sztuce kulinarnej. Ksiąg dziesięć" - Apicjusz - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Uniwersytet Mikołaja Kopernika. Książka posiada 292 stron i została wydana w 2024 r. Cena 39.69 zł. Zapraszamy na zakupy!