pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

O sztuce kulinarnej. Ksiąg dziesięć

Autor książki:

Apicjusz

Dane szczegółowe:
Wydawca: Uniwersytet Mikołaja Kopernika
Rok wyd.: 2024
Oprawa: Miękka ze skrzydełka
Ilość stron: 292 s.
EAN: 9788323160281
ISBN: 978-83-2316-028-1
Data: 2024-12-10
39.69 
Ostatni egzemplarz! pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Szczęśliwie zachowane do naszych czasów dziełko pod tytułem De re coquinaria, którego autorstwo przypisuje się Apicjuszowi, pod wieloma względami jest utworem niezwykłym i cennym dla współczesnego badacza starożytnej sztuki kulinarnej. Już sam fakt, iż jest ono jedyną książką kucharską spośród wielu, jakie znane były światu antycznemu w kręgu kultury śródziemnomorskiej, czyni je bezcennym zabytkiem piśmiennictwa rzymskiego.

Książka "O sztuce kulinarnej. Ksiąg dziesięć" - Apicjusz - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Uniwersytet Mikołaja Kopernika. Książka posiada 292 stron i została wydana w 2024 r. Cena 39.69 zł. Zapraszamy na zakupy!