Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | PZWL |
Rok wyd.: | 2022 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 252 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788301223359 |
ISBN: | 978-83-0122-335-9 |
Data: | 2022-05-26 |
Opis książki:
Nutrigenomika to nauka, której przedmiotem badań są interakcje pomiędzy genami i żywieniem w kontekście zdrowia człowieka. Obejmuje ona z jednej strony wpływ składników pokarmowych na funkcjonowanie genów, a z drugiej - sposób, w jaki różnorodność genów kształtuje reakcję organizmu na składniki pokarmowe, a tym samym wpływa na prawdopodobieństwo wystąpienia określonych cech.
Przekazujemy Państwu nowoczesny podręcznik opisujący oddziaływanie żywności na organizm człowieka na poziomie zarówno komórkowym, jak i molekularnym. Książka przedstawia, w jaki sposób genetyczne, a przez to biochemiczne i fizjologiczne, właściwości organizmu wyznaczają możliwości wykorzystania składników pokarmowych i co z tego wynika dla zdrowia człowieka. Publikację dedykujemy studentom dietetyki, już pracującym zawodowo dietetykom i wszystkim zainteresowanym interdyscyplinarnymi zagadnieniami, które dotyczą funkcjonowania ludzkiego organizmu. Kierujemy ją również do studentów kierunków medycznych i biotechnologicznych.
Książka "Nutrigenomika" - Agata Chmurzyńska - oprawa miękka - Wydawnictwo PZWL. Książka posiada 252 stron i została wydana w 2022 r. Cena 124.60 zł. Zapraszamy na zakupy!