Nóż w kuchni. Sekrety szefa kuchni
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 210x265 mm |
EAN: | 9788377731802 |
ISBN: | 978-83-7773-180-2 |
Data: | 2013-12-06 |
Opis książki:
Jak prawidłowo wydobyć serce karczocha Czy powinno się obierać imbir Jak poradzić sobie z tuszką kurczaka i pokroić rybę na saskimi Każdy kto lubi gotować - na co dzień w domu czy zawodowo - powinien poznać tajniki posługiwania się nożem. Nie zawsze bowiem kierując się jedynie intuicją efektywnie używamy tego podstawowego w kuchni narzędzia. Ten bogato ilustrowany poradnik prezentuje nowoczesne noże i inne narzędzia do krojenia i obierania. Dzięki niemu wybierzesz właściwy nóż i dowiesz się jak o niego dbać by posłużył jak najdłużej. Książka zawiera przejrzyste instrukcje różnych technik krojenia warzyw owoców mięsa i ryb zilustrowane ponad 200 fotografiami kolejnych cięć. Znajdziesz w niej również przepisy kulinarne dzięki którym wypróbujesz zdobyte umiejętności. Ten poradnik każdego poprowadzi krok po kroku przez proces krojenia różnych produktów. Dzięki niemu potrawy które wyjdą spod Twojej ręki będą nie tylko smaczne ale i estetyczne.
Książka "Nóż w kuchni. Sekrety szefa kuchni" - oprawa twarda - Wydawnictwo RM. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2013 r.