Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Nowy Świat |
Rok wyd.: | 2006 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 150x210 mm |
EAN: | 9788373862302 |
ISBN: | 978-83-7386-230-2 |
Data: | 2006-01-07 |
Opis książki:
Zdarza Ci się, że przechodzisz w sklepie obok półek, które uginają się od produktów, których nie znasz? Nie wiesz, co to jest i jaki może być z tego użytek? Dziś już nawet w najmniejszych sklepach bez problemu kupisz to, co oferuje się w najdalszych miejscach na świecie. Tylko, co z tym zrobić? Pomocną dłoń podaje Barbara Adamczewska, proponując "Nowości natalerzu", w których podpowiada, jakich produktów użyć, aby urozmaicić menu oraz takich, które według autorki współgrają z polskim gustem. Karambola, gorgonzola, okra, daikon?Nie wiesz, co to takiego i "jak to się je?" Sięgnij do "Nowości na talerzu" a dowiesz się jak wygląda persymona, a nawet znajdziesz przepis na "Persymony w kremie". Pancettę znałeś tylko z opowieści? Teraz ten przepyszny, chudy boczek możesz przygotować wraz z kurczęcymi piersiami według przepisu Barbary Adamczewskiej. Autorka w najnowszej książce udowadnia, jak wiele dań można przyrządzić z produktów, których nigdy wcześniej nie znano w polskiej kuchni oraz zachęca do ich spróbowania. "Nowości na talerzu" jest swoistym poradnikiem, zbiorem wskazówek, jakie potrawy warto poznać i przygotować dla swoich najbliższych. A znaleźć tu można nie tylko produkty, których nie używano w polskiej kuchni już od kilkunastu lat, ale i takie, których nigdy wcześniej nie znano. Pozycja ta przeznaczona dla wszystkich, którzy chcą zaskoczyć swoich gości niecodziennymi potrawami z produktów, których nazw nigdy wcześniej nie słyszeli.
Książka "Nowości na talerzu" - Barbara Adamczewska - oprawa miękka - Wydawnictwo Nowy Świat. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2006 r.