Nowe style konsumpcji
Aleksandra Badora, Krzysztof Kud, Magdalena Celińska, Oliwia Drążek, Emilia Klimkiewicz
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Difin |
Rok wyd.: | 2020 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 144 s. |
EAN: | 9788366491083 |
ISBN: | 978-83-6649-108-3 |
Data: | 2021-01-05 |
Opis książki:
W publikacji zwrócono uwagę na nowe drogi konsumpcji oparte na dietach nowej generacji i na zmianach w Piramidzie Żywieniowej. Omówiono korzyści płynące z konsumowania orzechów i suszonych owoców jako ważnych elementów nowych stylów żywieniowych. Wskazano na wady i zalety wzbogacania żywności w "pierwiastki życia" konieczne dla zdrowia człowieka. Zaakcentowano także znaczenie równowagi kwasowo- zasadowej w konsumowaniu różnych rodzajów napojów, obecnych w dietach naszych czasów. Przeanalizowano również zachowania zakupowe konsumentów w kontekście łańcuchów logistycznych oraz jakości produktów żywnościowych spożywanych przez konsumentów. Niniejsza monografia przeznaczona jest zarówno dla studentów i ludzi nauki, zainteresowanych zmieniającymi się stylami konsumpcji wśród społeczeństw naszych czasów, jak również dla wszystkich czytelników zaangażowanych w nowe, zdrowe podejście do jakości życia. Autorzy niniejszej publikacji są przekonani, że książka ta wniesie nowy powiew i nowe spojrzenie na zdrowy, zbilansowany styl życia ludzi w XXI wieku.
Książka "Nowe style konsumpcji" - Aleksandra Badora, Krzysztof Kud, Magdalena Celińska, Oliwia Drążek, Emilia Klimkiewicz - oprawa miękka - Wydawnictwo Difin. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2020 r.