Tytuł książki:
Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP GHP HACCP
Autor książki:
Jolanta Kowalska, Ewa Majewska, Mieczysław W. Obiedziński, Marek R. Zadernowski
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr |
Rok wyd.: | 2006 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 278 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788374262606 |
ISBN: | 83-7426-260-5 |
Data: | 2014-04-09 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
W przeciwieństwie do obecnie obowiązujących dyrektyw, które nie działają wprost na przedsiębiorcę a jedynie przez przepisy krajowe, nowe przepisy Unii Europejskiej zostały przygotowane w formie rozporzadzeń, które działają wprost na przedsiębiorcę oraz urzędową kontrolę żywności i są nadrzędne wobec przepisów krajowych, które mogłyby być z niezgodne z ich zapisami.Rozporządzenia te odnoszą się zarówno do zagadnień dotyczących GMP, GHP, HACCP, ale również regulują sposób prowadzenia urzędowej kontroli żywności. Wymagania zawarte w nowych przepisach zaczną w wiekszości zapisów obowiązywać od 1 stycznia 2006 roku.
Niniejsza publikacja przedstawia problemy na jakie napotyka przemysł spożywczy, a także sposoby wdrożenia GMP, GHP i HACCP zgodnie z nowymi przepisami.
Książka "Nowe prawo żywnościowe Unii Europejskiej a systemy GMP GHP HACCP" - Jolanta Kowalska, Ewa Majewska, Mieczysław W. Obiedziński, Marek R. Zadernowski - oprawa miękka - Wydawnictwo Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr. Książka posiada 278 stron i została wydana w 2006 r.