pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Nowa kuchnia wegetariańska. Dieta, która chroni serce i wydłuża życie

Dane szczegółowe:
Wydawca: Vital
Rok wyd.: 2015
Oprawa: miękka
Ilość stron: 312 s.
Wymiar: 145x210 mm
EAN: 9788364278686
ISBN: 978-83-6427-868-6
Data: 2015-05-05
Cena wydawcy: 34.30 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Zmorą obecnych czasów są coraz powszechniejsze alergie pokarmowe powodowane przeróżnymi dodatkami do żywności, takimi jak: konserwanty, środki ochrony roślin, stosowane w nadmiernej ilości nawozy sztuczne, antybiotyki i hormony. To z ich powodu ważne jest bardziej świadome wybieranie tego, co się je.

Książka ta jest zachętą do częstszego spożycia produktów roślinnych, aby urozmaicić codzienną dietę. Zawiera 450 przepisów na proste, tanie, smaczne i łatwe w przygotowaniu potrawy na każdą okazję, tym dania główne, zupy, sałatki, napoje i sosy. Znajdziesz w niej wykaz produktów żywnościowych i ziół, które są pomocne przy usuwaniu wielu powszechnych dolegliwości oraz spis witamin i składników mineralnych niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu i źródła ich pozyskania.

Skutki nieprawidłowej diety nie zależą od wyboru wegetarianizmu bądź odrzucenia go. Wszystko zależy od wiedzy, jak komponować dietę, by zawierała składniki niezbędne do prawidłowego odżywienia organizmu. Dzięki zaprezentowanej w tej książce diecie obniżysz możliwość wystąpienia chorób serca, poprawisz metabolizm i wydłużysz życie. śliny są nie tylko źródłem witamin, składników mineralnych, białek, węglowodanów, ale również zawierają w sobie substancje chemiczne o dużej aktywności biologicznej, mogące nie tylko zapobiegać chorobom, ale nawet je leczyć. Z łatwością pozbędziesz się alergii, problemów z krążeniem, oczyścisz nerki, wątrobę oraz poprawisz pamięć.

Jedz na zdrowie!

Książka "Nowa kuchnia wegetariańska. Dieta, która chroni serce i wydłuża życie" - Małgorzata Duży, Norbert Duży - oprawa miękka - Wydawnictwo Vital. Książka posiada 312 stron i została wydana w 2015 r.