Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 170x245 mm |
EAN: | 9788361513995 |
ISBN: | 978-83-6151-399-5 |
Data: | 2010-03-16 |
Opis książki:
W Niezwykłych obiadach ze zwykłych składników Grzegorz Labuda przekonuje, że wyszukane dania wcale nie muszą być drogie i skomplikowane w przygotowaniu.
Autor, doświadczony szef kuchni wielu restauracji, nawet ze skromnego śledzia przyrządza intrygującą przystawkę w postaci tatara, a prozaiczną zupę ziemniaczaną zamienia w prawdziwą poezję smaku.
W tej książce prezentuje 30 obiadowych menu składających się z dwóch dań. Znajdziecie tu propozycje odpowiednie zarówno na niedzielny obiad w gronie najbliższych, jak i na specjalną uroczystość.
Grzegorz Labuda - członek elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Pracował jako szef kuchni w takich renomowanych hotelach, jak Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Villa Sedan w Sopocie, Hotel Nadmorski w Gdyni i Blow Up Hall 5050 w Poznaniu.
W Hotelu Nadmorskim przygotowywał menu podczas szczytu polsko-ukraińskiego (A. Kwaśniewski - W. Juszczenko) w 2005 roku i wizyty George a Busha w 2007 roku.
Obecnie prowadzi kuchnię i restaurację w ekskluzywnym hotelu Platinum Palace we Wrocławiu.
Książka "Niezwykłe obiady ze zwykłych składników" - Grzegorz Labuda - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2010 r.