pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Niezwykłe obiady ze zwykłych składników

Autor książki:

Grzegorz Labuda

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2010
Oprawa: twarda
Ilość stron: 128 s.
Wymiar: 170x245 mm
EAN: 9788361513995
ISBN: 978-83-6151-399-5
Data: 2010-03-16
Cena wydawcy: 27.22 złpozycja niedostępna

Opis książki:

W Niezwykłych obiadach ze zwykłych składników Grzegorz Labuda przekonuje, że wyszukane dania wcale nie muszą być drogie i skomplikowane w przygotowaniu.
Autor, doświadczony szef kuchni wielu restauracji, nawet ze skromnego śledzia przyrządza intrygującą przystawkę w postaci tatara, a prozaiczną zupę ziemniaczaną zamienia w prawdziwą poezję smaku.
W tej książce prezentuje 30 obiadowych menu składających się z dwóch dań. Znajdziecie tu propozycje odpowiednie zarówno na niedzielny obiad w gronie najbliższych, jak i na specjalną uroczystość.
Grzegorz Labuda - członek elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Pracował jako szef kuchni w takich renomowanych hotelach, jak Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Villa Sedan w Sopocie, Hotel Nadmorski w Gdyni i Blow Up Hall 5050 w Poznaniu.
W Hotelu Nadmorskim przygotowywał menu podczas szczytu polsko-ukraińskiego (A. Kwaśniewski - W. Juszczenko) w 2005 roku i wizyty George a Busha w 2007 roku.
Obecnie prowadzi kuchnię i restaurację w ekskluzywnym hotelu Platinum Palace we Wrocławiu.

Książka "Niezwykłe obiady ze zwykłych składników" - Grzegorz Labuda - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2010 r.