Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie
Alain Ducasse, Christophe Saintagne, Paule Neyrat
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Dwie Siostry |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | Twarda |
Ilość stron: | 380 s. |
Wymiar: | 195x250 mm |
EAN: | 9788364347993 |
ISBN: | 978-83-64347-99-3 |
Data: | 2018-10-24 |
Opis książki:
Przepisy najwybitniejszego kucharza świata po raz pierwszy w Polsce. Kuchnia sezonowa dla każdego w najlepszym wydaniu.
Alain Ducasse jest uważany za najlepszego kucharza na świecie. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia – trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a w całej swojej karierze uzyskał ich w sumie aż dwadzieścia jeden.
Propaguje gotowanie naturalne i odpowiedzialne. „Dziś – mówi – gdy pleni się marnotrawstwo, gdy króluje hodowla przemysłowa, gdy rolnictwo i rybołówstwo są tak intensywne, jako rzecz najoczywistsza narzuca mi się kuchnia zwrócona ku naturze. Zdrowa, z zasadami, prawdziwa, sezonowa, zaangażowana…”
Wraz z byłym szefem kuchni swoich restauracji Christophe’em Saintagne’em i dietetyczką Paule Neyrat Ducasse przełożył tę wizję na 150 pogrupowanych według pór roku prostych i zdrowych przepisów, które zostały uzupełnione o praktyczne porady.
Książka "Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie" - Alain Ducasse, Christophe Saintagne, Paule Neyrat - oprawa Twarda - Wydawnictwo Dwie Siostry. Książka posiada 380 stron i została wydana w 2016 r.