pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Natura Kuchni Polskiej

Autor książki:

Modest Amaro

Dane szczegółowe:
Wydawca: Zwierciadło
Rok wyd.: 2014
Oprawa: twarda
Ilość stron: 144 s.
Wymiar: 295x235 mm
EAN: 9788364776304
ISBN: 978-83-6477-630-4
Data: 2014-12-12
pozycja niedostępna

Opis książki:

Natura kuchni polskiej Wojciech Modest Amaro Książka wybitnego mistrza kulinarnego - Wojciecha Modesta Amaro - Natura kuchni polskiej to fascynująca podróż po świecie nowoczesnej kuchni polskiej opartej na tradycyjnych, współcześnie rzadko używanych, produktach.

Mistrz Amaro przypomina prawdziwe skarby polskiej natury i podaje przepisy na znakomite i wyrafinowane dania z użyciem m.in. aronii, agrestu, brzozy, czarnego bzu, czosnku niedźwiedziego, dębu, dzikiej róży, głogu, jałowca, jarzębiny, morwy, pigwy i rabarbaru.

Każdemu z tych składników towarzyszy artystyczne zdjęcie oraz przepis. Przepis, który podkreśla unikalność tego składnika i jego wyjątkowy atut - smak, zapach; wszystko, czym na ogół przemawiają do naszych zmysłów potrawy.

Wojciech Modest Amaro mistrz kulinarny i restaurator. W 2008 wyróżniony przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną tytułem ?Chef de L?Avenir?. W Warszawie otworzył restaurację Atelier Amaro, która w 2013 roku została, jako pierwsza restauracja w Polsce uhonorowana gwiazdką Michelin.

Jest autorem dwóch książek: Natura kuchni polskiej oraz Kuchnia polska XXI wieku, która w 2010 otrzymała nagrodę Grand Prix Litterature de la Gastronomique w Paryżu.

W 2013 został przewodniczącym jury telewizyjnego reality show Top Chef a w 2014 prowadzącym polską edycję programu Hell?s Kitchen.

Książka "Natura Kuchni Polskiej" - Modest Amaro - oprawa twarda - Wydawnictwo Zwierciadło. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2014 r.