Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 200x140 mm |
EAN: | 9788377070611 |
ISBN: | 978-83-7707-061-1 |
Data: | 2011-07-18 |
Opis książki:
Przekonaj się, że wytwarzanie nalewek i likierów wcale nie jest trudne! W niniejszej publikacji autor, pasjonat domowego wyrobu żywności, prezentuje sprawdzone receptury na rozmaite nalewki i likiery głównie owocowe, ale także ziołowe oraz kwiatowe. Znajdziesz tu przepisy m.in. na morelówkę, wytrawną nalewkę z pigwy, wiśniówkę, słodki jarzębiak, kminkówkę i likier pomarańczowo-kawowy. Receptury poprzedza rozdział, w którym zostały zawarte informacje na temat wytwarzania nalewek: jak należy rozcieńczać spirytus do pożądanej mocy, jakie owoce, zioła i kwiaty najlepiej wybierać, wreszcie jakie akcesoria warto zgromadzić przed przystąpieniem do nastawiania tych szlachetnych trunków.
Książka "Nalewki i likiery we współczesnej kuchni" - Wojciech Lewandowski - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2011 r.