Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wokół Nas |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 142 s. |
Wymiar: | 165x225 mm |
EAN: | 9788388199042 |
ISBN: | 83-88199-04-8 |
Data: | 2001-01-06 |
Cena wydawcy: 12.50 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Książka kucharska, którą trzymają Państwo w rękach, jest książką niezwykłą. W Niemczech, gdzie ukazało się pierwsze wydanie tej publikacji, w ciągu bardzo krótkiego czasu sprzedano kilkadziesiąt tysięcy egzemplarzy. Zebrano w niej prawie 100 przepisów śląskiej kuchni regionalnej - zupy, potrawy mięsne i rybne, dania warzywne, sałatki i desery. Opisom potraw towarzyszą anegdoty i opowiadania, które przybliżają świat śląskich obyczajów kulinarnych o kilkusetletniej tradycji.
Książka "Najlepsze śląskie przepisy kulinarne" - Marie-Luise Neumann - oprawa twarda - Wydawnictwo Wokół Nas.
Spis treści:
Przedmowa
Zupy
Sałatki
Dania z warzyw
Potrawy z ziemniaków
Dania mięsne
Potrawy z ryb
Desery
Skorowidz
Zupy
Sałatki
Dania z warzyw
Potrawy z ziemniaków
Dania mięsne
Potrawy z ryb
Desery
Skorowidz