Tytuł książki:
Najlepsze przepisy z ryb i owoców morza
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 203x143 mm |
EAN: | 9788378396413 |
ISBN: | 978-83-7839-641-3 |
Data: | 2013-11-22 |
Cena wydawcy: 10.99 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
O zaletach ryb można pisać nieskończenie. Ich wartości odżywcze są nie mniejsze niż mięs, a często je przewyższają; stanowią bowiem świetne źródło wysokowartościowego, łatwo przyswajalnego białka, zawierają wiele cennych składników mineralnych - żelazo, wapń, fosfor, miedź, magnez, potas, jod - i sporo witamin z grupy B oraz witaminy A i D. Potrawy z nich należą do lekkostrawnych i niskokalorycznych, a według światowej dietetyki zalicza się je (szczególnie ryby morskie) do najzdrowszych pokarmów człowieka, dlatego proponujemy ponad 160 przepisów na smaczne i zdrowe dania z ryb i owoców morza
Książka "Najlepsze przepisy z ryb i owoców morza" - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2013 r.