pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne

Dane szczegółowe:
Wydawca: Prószyński
Rok wyd.: 2014
Oprawa: miękka
Ilość stron: 176 s.
Wymiar: 140x200 mm
EAN: 9788379610020
ISBN: 978-83-7961-002-0
Data: 2014-07-22
Cena wydawcy: 11.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Niezwykła popularność sałatek to zasługa ich uniwersalności. Są smaczne kolorowe apetyczne i zdrowe a ich różnorodność zależy od upodobań inwencji i kulinarnej wyobraźni. Mogą stanowić samodzielne pełnowartościowe danie przystawkę dodatek do głównej potrawy lub deser - są łatwe i szybkie w przygotowaniu mają mnóstwo witamin i niewiele tłuszczu. Sałatka to danie w skład którego wchodzi przynajmniej jeden produkt poddany obróbce cieplnej - gotowany lub pieczony. Dziś jednak mianem sałatek określa się także surówki przyrządzane wyłącznie ze świeżych warzyw i owoców. Sałatki smakują najlepiej gdy przyrządza się je ze świeżych sezonowych produktów. W naszym zestawieniu uwzględniliśmy sałatki tradycyjne i te mniej znane.

Książka "Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne" - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2014 r.