Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 140x200 mm |
EAN: | 9788379610020 |
ISBN: | 978-83-7961-002-0 |
Data: | 2014-07-22 |
Opis książki:
Niezwykła popularność sałatek to zasługa ich uniwersalności. Są smaczne kolorowe apetyczne i zdrowe a ich różnorodność zależy od upodobań inwencji i kulinarnej wyobraźni. Mogą stanowić samodzielne pełnowartościowe danie przystawkę dodatek do głównej potrawy lub deser - są łatwe i szybkie w przygotowaniu mają mnóstwo witamin i niewiele tłuszczu. Sałatka to danie w skład którego wchodzi przynajmniej jeden produkt poddany obróbce cieplnej - gotowany lub pieczony. Dziś jednak mianem sałatek określa się także surówki przyrządzane wyłącznie ze świeżych warzyw i owoców. Sałatki smakują najlepiej gdy przyrządza się je ze świeżych sezonowych produktów. W naszym zestawieniu uwzględniliśmy sałatki tradycyjne i te mniej znane.
Książka "Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne" - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2014 r.