Najlepsze przepisy na kluski i pierogi
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 142x202 mm |
EAN: | 9788379611553 |
ISBN: | 978-83-7961-155-3 |
Data: | 2015-12-08 |
Opis książki:
Kluski i pierogi zawsze znajdą amatorów!
Kluski i pierogi to potrawy, które należą do grupy dań mącznych. Te zaś od dziesięcioleci uważano za dania tuczące, a tym samym niezdrowe. Dziś specjaliści od żywienia kładą nacisk na ich inne wartości. Przede wszystkim na długo zapewniają uczycie sytości, a spożywane w odpowiedniej ilości nie tuczą. Warto zauważyć, że tuczące są głównie dodatki do klusek i pierogów, a więc tłuste zawiesiste sosy lub tłuste sery. Można je zastąpić warzywami i lekkimi sosami. "Najlepsze przepisy na kluski i pierogi" to propozycja dla tych, którzy chcą poznać nowe przepisy na mączne potrawy i cieszyć się ich smakiem bez wyrzutów sumienia oraz lęku o swoje zdrowie i figurę.
Książka "Najlepsze przepisy na kluski i pierogi" - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2015 r.