Tytuł książki:
Najlepsze przepisy kuchni włoskiej. Encyklopedia gotowania
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 140x200 mm |
EAN: | 9788378392118 |
ISBN: | 978-83-7839-211-8 |
Data: | 2012-06-21 |
Cena wydawcy: 10.99 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Kuchnia włoska zdumiewa swoim bogactwem i różnorodnością. Oferuje kilkaset rodzajów wymyślnie nazwanych klusek i makaronów, tuziny sosów wzbogacających ich smak, dania mięsne, z ryb, owoców morza, ryżu oraz zupy. Włosi osiągają niezrównane efekty smakowe, dodając do wielu potraw świeże zioła, oliwę z oliwek, pieczywo, pomidory, a także sery. To całe bogactwo smaków i rodzajów zamieściliśmy w jednej książce, proponując 160 potraw na smaczne i łatwe do wykonania potrawy z kuchni włoskiej.
Książka "Najlepsze przepisy kuchni włoskiej. Encyklopedia gotowania" - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2012 r.