Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo RM |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 96 s. |
Wymiar: | 220x240 mm |
EAN: | 9788372437761 |
ISBN: | 978-83-7243-776-1 |
Data: | 2009-10-26 |
Opis książki:
Kawałek ciasta zdecydowanie poprawia humor. Niezależnie od tego, w jakiej części świata przebywasz, zawsze możesz liczyć na deser w postaci ciasta lub tortu.
W książce tej znajdziesz przepisy na ciasta śródziemnomorskie, dalekowschodnie, amerykańskie, azjatyckie i pochodzące z egzotycznych wysp Pacyfiku. Nie są one skomplikowane, a przygotowanie tych przysmaków nie wymaga wielkiego doświadczenia w pieczeniu. Starannie dobrane składniki, dostępne w naszych sklepach, łączą w sobie niezwykłe smaki i aromaty.
Sycylijski jabłecznik lub syryjskie ciasto orzechowe możesz podać do popołudniowej herbaty. Po pikantnym obiedzie warto zjeść hinduski bananowiec jogurtowy lub przepyszne ciasteczka pomarańczowe z kardamonem. Chińskie ciasto z syropem imbirowym będzie doskonałym zakończeniem posiłku w stylu azjatyckim. Możesz także rozkoszować się niepowtarzalnym smakiem meksykańskiego ciasta czekoladowego. W książce podano także przepisy na ciasta na ostro. Desery te są często serwowane na przyjęciach ze szwedzkim stołem lub piknikach.
Książka "Najlepsze ciasta świata" - Tamara Milstein - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2009 r.