Na pół słodko. Wypieki i desery w insulinooporności i cukrzycy
Anna Englisz
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | DRAGON |
Rok wyd.: | 2021 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 272 s. |
Wymiar: | 165x230 mm |
EAN: | 9788381729048 |
ISBN: | 978-83-8172-904-8 |
Data: | 2021-11-05 |
Opis książki:
Masz insulinooporność i myślisz, że już nigdy nie będziesz jeść słodyczy? Zmagasz się z cukrzycą i nie wiesz, czy jeszcze kiedykolwiek spróbujesz swojego ulubionego deseru? A może po prostu unikasz cukru i rezygnujesz ze słodkich przyjemności? Ta książka udowadnia, że wcale nie musisz! Znajdziesz tu prawie 100 przepisów na wypieki i desery bez cukru i białej mąki: wspaniałe serniki, kruche tarty i aromatyczne ciasta z owocami, czekoladowe brownies, domowe batony, trufle i wiele innych, dzięki którym nauczysz się jeść zdrowo, lekko i pysznie. Spróbuj migdałowego ciasta ze śliwkami, wegańskiego sernika z truflami czy korzennych dyniowych babeczek. Zrób domową granolę, wegańskie jagodzianki, zawijany makowiec i przekonaj się, że życie bez cukru też może być pełne smaku! Każdy przepis ma podaną sumę wymienników, makroskładniki i kaloryczność, aby ułatwić wkomponowanie ich w codzienną dietę. Anna Englisz - dietetyczka i blogerka, żona cukrzyka. Uczy, jak jeść bez cukru, i udowadnia, że zdrowe odżywianie wcale nie oznacza rezygnowania z przyjemności.
Książka "Na pół słodko. Wypieki i desery w insulinooporności i cukrzycy" - Anna Englisz - oprawa twarda - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 272 stron i została wydana w 2021 r. Cena 49.20 zł. Zapraszamy na zakupy!