Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Nautica |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 244 s. |
Wymiar: | 195x250 mm |
EAN: | 9788394642570 |
ISBN: | 978-83-9464-257-0 |
Data: | 2017-11-07 |
Opis książki:
Słońce, błękit morza, przyjaźni i otwarci ludzie - Grecja. Do tego przepyszne jedzenie, czyli ryby, owoce morza, warzywa i mięsa. Oparta na prostych przepisach kuchnia, której tajemnicą są świeże, doskonale dobrane składniki i aromaty ziół. A do tego wspaniałe wina.
Autor Mojej greckiej kuchni, kapitan Piotr Kasperaszek, jest żeglarzem, wielbicielem dobrego jedzenia i sztuki kulinarnej. Od przeszło dwudziestu pięciu lat przemierza greckie wody. W tym czasie odwiedził setki portów i wysp. W tawernianych kuchniach i domach przyjaciół poznał tajniki przekazywanych z pokolenia na pokolenie receptur. Przetestował je wszystkie, najczęściej w jachtowej kuchni - kambuzie, gotując dla pływających z nim załóg.
W książce znajdziecie przepisy zarówno na dania najpopularniejsze, jak i te mniej znane, o różnym stopniu trudności. Dowiecie się z niej, czym zastąpić niektóre składniki, jeśli byłyby nie do dostania w waszym sklepie. Poznacie zwyczaje kulinarne Greków i poszerzycie wiedzę o ich ulubionych trunkach. A galaktobureko stanie się waszym ulubionym deserem.;)
Kali oreksi! - smacznego!
Książka "Moja Grecka Kuchnia" - Piotr Kasperaszek - oprawa twarda - Wydawnictwo Nautica. Książka posiada 244 stron i została wydana w 2017 r.