pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu gnocchi i risotto

Autor książki:

Marc Vetri, David Joachim

Dane szczegółowe:
Wydawca: ZNAK
Rok wyd.: 2021
Oprawa: twarda
Ilość stron: 272 s.
Wymiar: 250x205 mm
EAN: 9788324073108
ISBN: 978-83-2407-310-8
Data: 2021-03-11
Cena wydawcy: 55.45 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Życie to kombinacja magii i makaronu Federico Fellini

Żadne danie w historii nie ma tak wielu wariantów, kolorów, kształtów, smaków i konsystencji jak zwykły makaron. Przygotuj samodzielnie aksamitne farfalle lub cieniutkie jak jedwab ravioli. Zaskocz znajomych, podając czarny jak węgiel makaron z atramentem kałamarnic lub orzechowe gnocchi z grzybowym ragoût.

Marc Vetri, utalentowany mistrz włoskiej kuchni, zdobywca ,,kulinarnego Oscara, czyli nagrody Fundacji im. Jamesa Bearda dla najlepszego szefa kuchni, pokaże ci, jak własnymi rękami zrobić makaron pachnący toskańską trattorią. Bazując na ogromnym doświadczeniu, dzieli się swoją historią, radami, technikami i ponad setką przepisów.

  • Tajniki wyrabiania ponad trzydziestu różnych typów ciasta i całej gamy makaronów smakowych
  • Przepisy na wspaniałe makarony nadziewane i pieczone oraz idealnie skomponowane sosy
  • Inspirujące eksperymenty z różnymi rodzajami mąki

Zostań mistrzem makaronu w swojej kuchni

Marc Vetri jest jednym z największych mistrzów makaronu na tej planecie. To prawdziwa biblia makaronu, na dodatek cudownie napisana. Każdy powinien ją mieć na półce w swojej kuchni.

Książka "Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu gnocchi i risotto" - Marc Vetri, David Joachim - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK. Książka posiada 272 stron i została wydana w 2021 r.