Miodosytnictwo
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Astrum |
Rok wyd.: | 2022 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 104 s. |
Wymiar: | 207x145 mm |
EAN: | 9788366716520 |
ISBN: | 978-83-6671-652-0 |
Data: | 2022-03-08 |
Opis książki:
Równie ważnym, jak staranie się o możliwie najwyższy dochód z pasieki jest bez wątpienia najkorzystniejsze znalezienie odbiorcy i spieniężenie jej produktów (miodu, kitu pszczelego, wosku, pyłku, itp.). Troska o to jest w dzisiejszych czasach tym większa, że produkcja miodu spada.
Podniesienie zysku z pasieki wiąże się ze sprzedażą jej produktów w formie najbardziej przetworzonej. Książka ta, będąca reprintem podręcznika Miodosytnictwa dr. T. Ciesielskiego, w znakomity sposób przybliża współczesnemu hodowcy pszczół tradycyjne, od staropolskich, po przedwojenne metody przerabiania miodu na trunki - w tym miody sycone, miody owocowe, a także wina. Szczególnie wyborne wina owocowo-miodowe i wina musujące. W książce znajdują się także receptury przygotowania i produkcji piwa na bazie miodu - w tym wspaniałego piwa jałowcowego.
Książka "Miodosytnictwo" - praca zbiorowa - oprawa miękka - Wydawnictwo Astrum. Książka posiada 104 stron i została wydana w 2022 r.