Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | DRAGON |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 170x245 mm |
EAN: | 9788363559014 |
ISBN: | 978-83-6355-901-4 |
Data: | 2012-06-14 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Dobroczynne działanie miodu, znane od tysięcy lat, do dziś wykorzystuje się w medycynie naturalnej, kosmetyce i oczywiście kuchni. Miód wykorzystuje się, aby wspomóc leczenie chorób układu krążenia, układu oddechowego, pokarmowego, moczowego, skóry i błon śluzowych czy nawet schorzeń ginekologicznych. Pyłek kwiatowy i pierzga znajdują zastosowanie w leczeniu chorób żołądka, jelit, wątroby, układu krwionośnego czy schorzeń psychicznych.Miód wspomaga leczenie wielu dolegliwości, wpływa na poprawę samopoczucia, zwalcza bezsenność, dostarcza organizmowi cennych i łatwo przyswajalnych elementów odżywczych. Jest nieocenionym sprzymierzeńcem urody, o czym wiedziały doskonale już starożytne piękności, stosując z upodobaniem miodowe kąpiele, masaże i inne zabiegi z użyciem miodu.
Książka "Miód. Odżywia pielęgnuje leczy" - Iwona Czarkowska - oprawa twarda - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2012 r.